Selasa, 20 November 2012

Butter Cream II

Selamat malam...semua sudah dibuai mimpi.Kali ni Rahel share lagi satu resepi butter cream yang sangat baek untuk lepa kek...krimnya sangat kukuh...memang betul la kata tuan punya resepi...tahan panas...nasib baek tak cakap tahan ujan...hehehe...jom kita lihat apa bahan yang perlu disiapkan...

Butter Cream II
Sumber:Kembangkempis

Bahan:
250g butter atau shortening (kalau nak icing putih & tahan panas,guna shortening,tapi kalau nak
                                                lebih sedap,baik guna butter lah).
125g marvello/supertact/krimwell
125g gula aising (kena ayak dulu supaya tak berketul-ketul)

Cara:
1.Pukul butter + marvello hingga putih,ayak gula aising,masukkan ke dalam butter,pukul lagi
   hingga kembang dan putih.Sesuaikan warna untuk hiasan kek.
2.Tips:Pukul dengan kelajuan minima.Makan masa lah sikit,tapi insyaallah,aisingnya nanti
   lebih cantik dan muda dilepa.
Selamat mencuba.

1 ulasan: