Ahad, 28 Ogos 2011

Apam Gebu




Bahan:
250g tepung gandum}
1 st baking powder},ayakkan
175g gula kastor
140ml santan pekat
1 st ovallet
1 st esen vanila
3 biji telur B
sedikit pewarna (pilihan)

Cara:
1.Pukul telur,gula kastor,ovalet sehingga kental selama 10 minit.

2.Masukkan esen vanila.Gaul rata.

3.Kemudian masukkan tepung berselang-seli dengan santan.Gaul rata.

4.Warnakan adunan.

5.Sudukan ke dalam acuan apam 80% penuh.
Kukus selama 15 minit dengan api sedang.

3 ulasan:

  1. Nong Kamis 15.11.201215 November 2012 pada 7:39 PG

    Cantik2 &kreatif skali buatan anda,berapa lama sdah dlam bidang pmbuatan kek dan lain2 ni?bagaimana na berakan dgn anda?

    BalasPadam